Kurabiet ashtu si dhe melomakaronat jan ëmbëlsira tradicionale greke që bëhen për krishtlindje.
- 2 filxhan gjalpë
- 1/2 filxhan sheqer pluhur
- 2 vanilje
- 1 filxhan bajame të zbardhura dhe të pjekura të thërrmuara këtu
- 4 filxhan miell i zakonshëm (alatini)
- Pak ujë lulesh (rose water)
- Sheqer pluhur për spërkatje nga jashtë
Përgatitja
- Në një tigan vendosim bajamet pasi ju kemi hequr zhapën i pjekim deri sa të marrin ngjyrë të verdhë, i godasim në mix të thërrmohen.
- Mund ti thërrmojmë në copa mund ti bëjmë dhe pluhur kjo varet si i preferojmë kurabietë.
- Godasim në mix gjalpin me sheqerin dhe vaniljen nëse përdorim vanilje farë duhet ta zbardhim nëse përdorim pluhur e bashkojmë me miellin .
- Ndalojmë mixin dhe shtojmë miellin duke punuar brumin me dorë, hedhim bajamet dhe punojmë dhe pak. Nëse ngjit brumi në duar hedhim dhe pak miell akoma. Brumi duhet të jetë i bardhë dhe i butë.
- Presim copa nga brumi dhe i bëjmë toptha sa një arrë i shtypim me gisht në mes lehtë. I rreshtojmë me një tepsi të lyer me gjalpë, pjekim 30 minuta në 175 ºC.
- Sa piqen kurabjetë shtrojmë sheqer në një letër alumini dhe radhisim kurabjetë, menjëherë sa ti nxjerrim nga furra, i spërkatim me pak ujë lulesh dhe më pas i spërkatim me sheqer pluhur në të dyja anët me një sitë mielli sa janë akoma të nxehta.
- I lëmë të ftohen mirë dhe i vendosim në një pjatë.
0 σχόλια