- 9 filxhan çaj miell (alatini) 1,300 gr
- 3 filxhan çaj vaj
- 1 filxhan çaj sheqer
- 1/5 e filxhanit konjak
- 1 filxhan lëng portokalle e shtrydhur
- 1 lugë kafeje sodë buke
- 2 lugë kafeje pluhur pjekës (bakin powder)
- 1 lugë kanellë
- 1 lugë karafil i bluar
- Arra 500 gr
Për shurupin
- 2 gota sheqer
- 2 gota mjaltë
- 2 gota ujë
- 1 dru kanelle
Përgatitja
- Vendosim ne një tas vajin dhe sheqerin godasim pak me rrahësin .
- Shtojmë konjakun, ne lëngun e portokalles hedhim sodën trazojmë shpejt (kujdes soda me portokallen bën shkumë mbaheni mbi masën e përgatitur filxhanin) kanellën, karafilin dhe ne fund miellin.
- Punojmë brumin mire dhe e formojmë brumin ne formë vezake sa merr grushti i kalojmë në një sitë për ti zbukuruar.
- Pjekim ne furrë te para ngrohur 200 °C rreth 25- 30 minuta .
- Nder kohë Përgatisim shurupin hedhim masat dhe kanellën ziejmë për 5 minuta dhe e ulim temperaturën të mbaj nxehtësinë, sa te jenë ftuar pak melomakaronat.
- I kalojmë brenda në shurup, i lëmë pak dhe i kthejmë dhe pak në krahun tjetër i nxjerrim duke i vendosur ne një pjatë dhe i spërkatim me arrë të thërrmuara përsipër.
- Janë ëmbëlsira që nuk kanë nevojë për frigorifer dhe kunsumohen për një kohë të gjatë.
- Janë ëmbëlsira tradicionale greke që bëhen për krishtlindje në 1 dhjetor kur zbukurorohet dhe pema e vitit te ri.
0 σχόλια