Përbërësit
- Për petët
- 1/2 e kg miell
- 1 lugë kafeje krip
- 1 lugë supe vaj ulliri
- 1 lugë supe uthull
- Pak ujë
- Për mbushjen
- 1/2 kg makarona Nr: 3
- 1/2 kg djathë i bardhë (feta)
- 1 litër qumësht dhe pak tjetër për në fund
- 1 lugë supe bollgur i trash (simigdhali)
- 5 vezë
- 1 gotë uji vaj ulliri
Përgatitja
- Ne një tas përziejmë miellin me kripën dhe hapim një gropë ne qendër. Shtojmë ujin,vajin dhe uthullën.
- Me një pirun punojmë miellin sa të bëhet brumë dhe më pas e punojmë me dorë për 10 minuta shtojmë pak miell ose ujë po të nevojitet.
- E ndajmë brumin në dy pjesë. E lemë të 30 minuta të çlodhet dhe më pas hapim 2 petë.
- Ziejmë makaronat 10 minuta. Pasi i kemi kulluar i hedhim në një tenxhere dhe shtojmë 1/3 e gotës vajit,qumështin, bollgurin 200 gram djathë i copëtuar me dorë.
- Godasim 4 vezë dhe i shtojmë në masën e përgatitur dhe trazojmë mirë.
- Vajosim një tepsi dhe shtrojmë petën e parë.
- Në vazhdim hedhim masën e përgatitur me makaronat dhe djathin e mbetur të copëtuar. Petën e mbetur jashtë tepsisë e thyejmë për brenda dhe hedhim tjetrën përsipër.
- Në fund godasim një vezë me pak qumësht dhe e hedhim përsipër petës.
- Hedhim dhe vajin e mbetur përsipër. Pjekim në furrë të para nxehur 220°C.
0 σχόλια