Përbërësit
- 1 paket biskota petit beurre
- 4 filxhan qumësht i freskët
- 250 gr margarinë
- 8 lugë supe sheqer
- 6 lugë supe niseshte ( corn flour)
- 60 gr çokollatë kuvertur (couverture)
- 1 kuti santigi Morfat creamy
- 1 kuti qumësht i sheqerosur (panna)
- Kokrra kuverture për zbukurim
Përgatitja
- Vendosim biskotat e thyera në një tepsi pyrx dhe i lëmë mënjanë.
- Vendosim qumështin në një tenxhere, në temperaturë të mesme dhe shtojmë niseshten, trazojmë vazhdimisht me një rrahëse vezësh para se të nxehet qumështi dhe bëhet kokrra.
- Duke vazhduar trazimin shtojmë margarinën,sheqerin dhe kuverturën.
- Trazojmë vazhdimisht deri sa të bashkohen përbërësit dhe kremi të jetë një mas kremoze.
- Heqim nga zjarri dhe e hedhim mbi biskotat e coptura,e lëmë të ftohet.
- Godasim në mikser morfatin për 5 minuta shtojmë pannën deri sa të bëhet një mas kremoze.
- Hedhim kremin mbi kremin me çokollatë që kemi hedhur mbi biskotat dhe e shtrojmë bukur.
- Zbukurojmë me kokrrat e kuverturës ose me biskota të thërrmuara ose arrë,bajame çfarë të dëshirojmë.
- Vendosim në frigorifer deri sa të ftohet rreth 3-4 orë.
0 σχόλια