Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Gliko rrushi

Reçel rrushi me bajame

Përbërësit

  • 1 kg rrush
  • 1 kg sheqer
  • 2  filxhan ujë
  • 100 gr e bajame të zbardhura
  • 1 degë ambaroriza (xhenxhefil) ose 1 vanilje pluhur
  • Lëng nga një gjzsëm limoni
Përgatitja

  • Lajmë mirë rrushin dhe heqim bishtat e lemë të kullojë .
  • E hedhim në një tenxhere, hedhim sheqerin përsipër dhe ujin. 
  • Ziejmë në temperaturë të ulët për 10 minuta duke i hequr shkumën.
  • Heqim tenxheren na zjarri dhe e lëmë për 24 orë.
  • Ditën tjetër ziejmë prapë glikon deri sa të trashet lëngu.
  • pak përpara se ta heqim nga zjarri hedhim bajamet xhenxhefilin dhe lëngun e limonit, të mos sheqeroset glikoja.
  • E lemë glikon të ftohet dhe më vonë  e hedhim në vazo.
  • Mbyllim vazot fortë sa janë të ngrohta dhe i kthejmë përmbys, ruajmë vazot në vend të 
  • freskët.



Load disqus comments

0 σχόλια