Përbërësit
- 1 kg rrush
- 1 kg sheqer
- 2 filxhan ujë
- 100 gr e bajame të zbardhura
- 1 degë ambaroriza (xhenxhefil) ose 1 vanilje pluhur
- Lëng nga një gjzsëm limoni
Përgatitja
- Lajmë mirë rrushin dhe heqim bishtat e lemë të kullojë .
- E hedhim në një tenxhere, hedhim sheqerin përsipër dhe ujin.
- Ziejmë në temperaturë të ulët për 10 minuta duke i hequr shkumën.
- Heqim tenxheren na zjarri dhe e lëmë për 24 orë.
- Ditën tjetër ziejmë prapë glikon deri sa të trashet lëngu.
- pak përpara se ta heqim nga zjarri hedhim bajamet xhenxhefilin dhe lëngun e limonit, të mos sheqeroset glikoja.
- E lemë glikon të ftohet dhe më vonë e hedhim në vazo.
- Mbyllim vazot fortë sa janë të ngrohta dhe i kthejmë përmbys, ruajmë vazot në vend të
- freskët.
0 σχόλια