Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Reçel ftoj


Përbërësit
  • 1250 gr ftonj të pastruar dhe të prerë hollë
  • 1250 gr sheqer
  • 440 gr ujë
  • 2 vanilje
  • 1 l,k lëng limoni
  • 100 gr bajame të zbardhura
Përgatitja

Zgjedhim ftojnë të mëdhenj dhe i fshijmë mirë me një pecet të iki pushi i tyre.

Pastrojmë nga zhapa dhe presim në fleta të holla.

Presim çdo fletë në fije të holla si fijet e shkrepëses dhe i hedhim në ujë i shpëlajmë dhe i vëmë në tenxhere që kemi hedhur ujin e duhur, të ziejnë deri sa të zbuten. 

Hedhim sheqerin dhe ziejmë në zjarr të lartë të lidhet reçeli shpejtë dhe të ruaj ngjyrën e artë ftoj (nuk duhet të bëhet i kuq).

Shtojmë lëngun e limonit dhe vaniljet dhe sa të marrin 1-2 zierje heqim tenxheren nga zjarri.

Hedhim bajamet dhe mbushim vazot.

Ftonjtë bëhen dhe të grirë në rende në të njëjtën mënyrë.

Nëse duam që reçeli të marri ngjyrë të kuqe e ziejmë në temperaturë të mesme dhe shtojmë pak ujë tjetër.

Nëse nuk dëshirojmë të hedhim vanilje, ziejmë bashkë me ftonjtë disa fletë barbaroza.
Load disqus comments

0 σχόλια