Përbërësit për 4-6 persona
- 700 gr /2 peshk i kuq apo lloj tjetër peshku për supë
- 1 qepë e prerë më 4
- 2 karota
- 2 kunguj të vegjël
- 1 qepë e grirë hollë
- 2-3 patate
- 100 gr selino
- 150 gr vaj ulliri
- 1 filxhan të vogël oriz karolina
- 1 godë vere lëng limoni
- Kripë, piper
Përgatitja
Pastrojmë peshkun dhe e vendosim në tenxhere të ziejë bashkë me qepën e prerë më katërsh dhe kripën për 15 minuta.
Kullojmë lëngun e peshkut dhe e mbajmë.
Nxjerrim peshkun e pastrojmë nga halat dhe e coptojmë në copa.
Në një tenxhere hedhim vajin e ullirit kaurdisim qepën bashkë me karrotat, selinon, kungullin dhe patatet të prera në kubik për 3 minuta.
Shtojmë lëngun e peshkut kripë, piper, sa të mari valë hedhim dhe orizin.
Ziejmë sa të zbuten perimet rreth 20 minuta dhe 5 minuta më përpara se ta heqim nga ziarri hedhim peshkun e coptuar.
Në fund hedhim lëngun e limonit.
0 σχόλια