- 5 bërxolla derri
- 1/2 fl çaj vaj
- 1 fl çaj ujë
- 1 lugë supe rigon
- 1 lugë supe kripë
- 1/2 lugë kafeje piper i zi
- 1/2 lugë kafeje coriander pluhur
- 1/2 e limonit lëngun
Përgatitja
- Lajmë mirë bërxollat dhe i shtrojmë në një tepsi.
- Në një tas të madh trazojmë të gjithë përbërësit e tjerë.
- Hedhim masën në tepsi dhe trazojmë me dorë të shkoj kudo.
- Pjekim në furrë të para ngrohur me ajër 180° për 1 orë, (varet sa të trash janë bërxollat) i kthejmë një herë në gjysmën e kohës së pjekjes.
Tips
- Shoqërohen me oriz,makarona,patate,pure.
- Kur i shërbejmë i spërkatim me lëngun e shijshëm të bërxollave.
0 σχόλια