- 1,5 kg mish viçi shpatull
- 4-5 thelpinj hudhër të grira
- 1 qepë e madhe e grirë
- 1/2 filxhan çaj vajë ulliri
- 2 lugë supe gjalpë
- 1/2 filxhan çaj verë e bardhë
- 1 limon lëngun e tij
- 2 filxhan çajë ujë i nxehtë
- 1/2 lugë kafeje rigon ose trumzë
- 5 karafil
- Kripë, piper
- 6 patate të mesme të prera në mes
Përgatitja
- Vendosim vajin dhe gjalpin në tenxheren e presionit dhe sa të nxehet mirë skuqim mishin të marri ngjyrë në të gjitha anët.
- Shtojmë qepën dhe hudhrën dhe sa të marri ngjyrë shuajmë me verë shtojmë lëngun e limonit kur të ketë avulluar vera.
- Hedhim karafilat, rigonin ose trumzën, kripë, piper dhe ujin.
- Mbyllim tenxheren e presionit dhe ziejmë për 30 minuta.
- Hapim tenxheren heqim mishin e vendosim në një pjatë shtojmë patatet nëse ka nevojë për ujë dhe kripë shtojmë dhe ziejmë dhe për 10 minuta akoma.
0 σχόλια