Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017

Mish viçi i pjekur me patate në tenxhere


Përbërësit

  • 1,5 kg mish viçi shpatull
  • 4-5 thelpinj hudhër të grira
  • 1 qepë e madhe e grirë
  • 1/2 filxhan çaj vajë ulliri
  • 2 lugë supe gjalpë
  • 1/2 filxhan çaj verë e bardhë
  • 1 limon lëngun e tij
  • 2 filxhan çajë ujë i nxehtë
  • 1/2  lugë kafeje rigon ose trumzë
  • 5 karafil
  • Kripë, piper
  • 6 patate të mesme të prera në mes

Përgatitja


  • Vendosim vajin dhe gjalpin në tenxheren e presionit dhe sa të nxehet mirë skuqim mishin të marri ngjyrë në të gjitha anët.
  • Shtojmë qepën dhe hudhrën dhe sa të marri ngjyrë shuajmë me verë shtojmë lëngun e limonit kur të ketë avulluar vera.
  • Hedhim karafilat, rigonin ose trumzën, kripë, piper dhe ujin. 
  • Mbyllim tenxheren e presionit dhe ziejmë për 30 minuta.
  • Hapim tenxheren heqim mishin e vendosim në një pjatë shtojmë patatet nëse ka nevojë për ujë dhe kripë shtojmë dhe ziejmë dhe për 10 minuta akoma.
Load disqus comments

0 σχόλια