Përbërësit
Përdorim çokollatë me
përqindje te larte kakao.
- 350
gr çokollate kuvertura (couverture)
- 6
të bardha veze
- 150
gr sheqer
- 20
gr kakao pluhur
- 1
gr kanellë
- 1 gr kafe e çastit(
nescafe)
- 300
ml krem qumështi me 35% yndyrë
Përgatitja
- Shkrijmë kuverturen ne ben mari ose ne mikrovale ne
një tas xhami ose balte pasi e kemi mbuluar me film trasparent për 1-2
minuta.
- Në mixer godasim ne shkallë të mesme te bardhat e
vezëve me sheqerin ne marenge.
- Në një tas te madh perziejmë kremin e qumështit me
kakaon, kafen e çastit dhe kanellën.
- Shtojmë kuverturen e shkrirë dhe trazojmë me rrahësen
e vezëve të bëhet një mas homogjene.
- Shtojmë marengen dhe trazojmë me një shpatull (marize)
avash ne mënyrë rrethore te mos humbim fryrjen.
- Kur te jene bashkuar përbërësit mousse çokollate është
gati shërbejmë ne tase te vegjël.
- Mund ta mbajmë ne frigorifer për
3-4 dite.
0 σχόλια