Nxehim në një tenxhere të madhe gjysmën e gjalpit dhe vajin. Shtojmë pjesët e pulës dhe i kuqim mirë nga të dyja anët, deri sa të marrin ngjyrë.
I nxjerrim me një lugë me vrimë nga tenxherja.
Hedhim në tenxhere qepën të marri ngjyrë dhe më pas hudhrën.
Vendosim prapë thelat e mishit në tenxhere dhe shuajmë me verën.
Kur të ketë avulluar vera shtojmë pelten e domates, domatet e freskëta dafinën spices (baxar) kanellën karajfilat kripë, piper, sheqerin, 2 me 3 filxhan uji.
Mbulojmë tenxheren dhe ziejmë për 1 orë duke e kontrolluar mos duhet shtuar më ujë.
Zihejm makaronat i kullojmë dhe i djegim me gjalpin e mbetur.
Shërbejmë makaronat me salcën dhe mishin duke ju hedhur dhe djathin përsipër.
0 σχόλια