Përbërësit
- 440 gr sheqer pluhur
- 4 te bardha veze
- 2 vanilje
- 1 l.k lëng limoni
- Godasim vezët në një tas marengë. (Të bëhen shkumë qe nuk bije kur kthen tasin).
- Shtojmë dhe lëngun e limonit, shtojmë pak nga pak sheqerin pluhur dhe vaniljen.
- Trazojmë shumë ngadalë deri sa të bashkohen përbërësit.
- Shtrojmë në një tepsi letër pjekës e lyejmë me gjalpë dhe spërkatim me miell.
- Marrim me një lugë marengë dhe e hedhim mbi letër pjekëse, ose e vendosim në korrne me grykë të madhe vendosim duke formuar pirgje të vegjël.
- Pjekim marengat në furrë të mesëm për 30' pothuajse.
- Mund të shtojmë dhe bajame të bluara, spërkatim përsipër më parë se ti vëmë në furrë.
0 σχόλια