Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Ballokume Elbasani


Përbërësit
  • 6 kokërr vezë
  • 1 kg sheqer
  • 500 gr gjalpë
  • 2 filxhan çaji miell misri
Përgatitja
  • Marrim gjalpin dhe shkrijmë në një tenxhere në zjarr të ngadaltë. E heqim dhe e lëmë të ftohet për rreth 10 minuta.
  • Hedhim gjalpin në një tas dhe pasi ta provojmë nxehtësinë e tij (sa të durojë gishti), shtojmë sheqerin dhe fillojmë ta godasim gjithmonë në një drejtim derisa të tretet. Vazhdojmë ta përziejmë derisa gjalpi me sheqerin të bashkohen mirë.
  • Hedhim vezët një nga një, duke i goditur vazhdimisht. Kur hedhim vezën e fundit, sasia është gati tre-katërfishuar.
  • Më pas hedhim miellin dhe vazhdojmë ta përziejmë derisa masa të bëhet brumë i butë.
  • Marrim tavën ku do pjekim ballokumet dhe e lyejmë me gjalpë.
  • Nga brumi që përgatitëm më parë, shkëpusim me dorë copa (madhësia e copave si ti dëshirojmë) dhe shtrojmë në tepsi.
  • Fusim tepsinë në furrë të ngrohur paraprakisht në 150 °C për rreth 45 minuta.
Load disqus comments

0 σχόλια