Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Lazanja me perime



Përbërësit 
  • 2 lugë supe vaj ulliri
  • 2 qepë të prera hollë
  • 3 presh të prerë hollë
  • Krip,piper
  • Pak sherbelë i thatë
  • Pak arrë myshku ose kanellë
  • 3 kunguj të zier dhe të copëtuar
  • 2 patate të ziera dhe të copëtuara
  • 1,1/2 filxhanit të çajit krem qumështi (pana)
  • 1,1/2 e filxhanit të çajit djathë i grirë parmezana
  • 150 mg qumësht
  • 9 fletë lazanja të gjata (180 gr)
  • 1 lugë supe gjalpë
  • 1 domate mesatare e pastruar nga zhapa dhe e grirë në kubik
Përgatitja
  • Në një tigan të madh që nuk ngjitë nxehim vajin e ullirit në zjarr të avashëm. Kaurdisim qepën dhe preshin, për pak minuta sa të shkëlqej.
  • Shtojmë domaten dhe vazhdojmë kaurdisjen deri sa të kenë pirë lëngjet e tyre, shtojmë krip piper.
  • Ndezim furrën e sobës të ngrohet paraprakisht në 200 °C.
  • Në një tas të mesëm, trazojmë kungullin dhe patatet me 3/4 e filxhanit krem qumështi dhe 1/2 filxhanit djathë parmezana, shtojmë erëzat sherbele dhe arrë myshku, krip, piper.
  • Hedhim qumështin në një tavë të mesme dhe vendosim 1/3 e lazanjave.
  • Pastaj shtojmë përzierjen gjysmën e kungullit me patatet dhe gjysmën e qepëve.
  • Mbulojmë me një shtresë tjetër me lazanja.
  • Hapim përsipër një shtresë me përzierjen e kungullit me patatet dhe qepës me preshin.
  • Përziejmë kungullin që na ka mbetur me kremin e qumështit që na mbeti dhe e hedhim përsipër shtresës së fundit të lazanjave, duke i spërkatur me djathin parmezana që na ka mbetur, presim copa gjalpi dhe i vendosim përsipër tavës.
  • Mbulojmë me letër alumini tavën dhe pjekim në furrë të ngrohur paraprakisht në 180° për rreth 20 minuta.
  • Heqim letrën e aluminit dhe vazhdojmë pjekjen për 15 minuta të tjera të marrin ngjyrë.
Load disqus comments

0 σχόλια