Përbërësit për 4-6 racione
- 8-10 angjinare
- 250 gr djathë i grirë
- 150 gr gjalpë ose margarine
- 1 racion besamel i piktë
- 3- 4 l,s galete (bukë e thekur e grirë)
- Kripë, piper
- Pastrojmë angjinaret nga fletët e forta dhe pushi i tyre.
- Fërkojmë angjinaret me limon dhe i hedhim në ujë që zihen ku më parë kemi hedhur kripë dhe lëng limoni. Kujdesemi mos të ziejnë shumë.
- Kullojmë angjinaret dhe i presim në copa të vogla, i spërkatim me gjysmën e gjalpit që kemi shkrirë më parë, shtojmë pak piper.
- Përgatisim beshamelin receta është këtu.
- Vajosim një tavë pyrex, hedhim një shtresë beshamel, spërkatim me djathë përsipër, vendosim angjinaret dhe i shtrojmë mirë përsipër të kenë të njëjtin nivel. Hedhim mbi angjinaret gjysmën e beshamelit të mbetur.
- Spërkatim me djathë dhe më pas me galete, spërkatim të gjithë sipërfaqen me gjalpin e mbetur dhe vendosim tavën në furrë të ngrohur paraprakisht në 200°C për 20 minuta, deri sa të marri tava ngjyrë të artë përsipër.
0 σχόλια