Përbërësit për 4-6 racione
- 1 kokë lakre e mesme (lakrame)
- 1 qepë
- 4 karotat të mesme
- 250 gr oriz për supë (karolina)
- 60 gr vajë
- 3 domate të pjekura mirë ose 1 kuti lëng domate
- Kripë, piper
- Pastrojmë lakrën dhe karotat i presim në copa i lajmë dhe i lemë të kullojnë në një kullës.
- Në një tenxhere hedhim vajin shtojmë qepën të prerë hollë dhe kaurdisim lehtë, shtojmë lakrën dhe karotat dhe trazojmë disa minuta me lugë druri.
- Pastrojmë domatet dhe i presim në copa të vogla i shtojmë në tenxhere (ose domatet konkase), shtojmë ujë dhe e lemë gjellën të gjysmë ziejë.
- Më pas shtojmë orizin, kripën dhe piperin. Mbulojmë tenxheren me kapak dhe lemë gjellën të ziejë për 15' minutat të tjera, shtojmë pak ujë të nxehtë nëse nevojitet.
0 σχόλια