Përbërësit për 1/2 kg
- 200 gr gjalpë ose margarinë
- 360 gr miell
- 1 të verdhë veze
- 1 l,k pluhur pjekës beking powder
- Kripë
- Sitim miellin dhe e përziejmë me pluhurin pjekës.
- Në një tas hedhim miellin dhe shtojmë të verdhën e vezës gjalpin të butë në temperaturë ambienti dhe zëmë brumin të bëhet pak i butë, nëse brumi është shumë i ngurtë shtojmë pak qumësht.
- Marrim nga brumi copa dhe formojmë shkopinj të rrumbullakët, presim në gjatësinë e një gishti dhe i vendosim në një tepsi duke i lyer përsipër me të bardhën e vezës.
- Pjekim për 10' minuta në furrë të nxehtë 180°C
- Mundemi në brumë të shtojmë djathë kaçkavall nëse dëshirojmë për masën e mësipërme hedhim 100 gr djathë të grirë.
0 σχόλια