Përbërësit
- 1 1/2 kg spinaq
- 150 gr vajë
- 1 tufë kopër e prerë hollë
- 1 tufë majdanoz i prerë hollë
- Qepë të njoma
- 250 gr djathë i bardhë i fortë
- 1/2 kg petë të holla ( krusta)
- 100 gr qumësht pana i pa shtuar me ujë
- 4 vezë
- Kripë, piper
- Pastrojmë dhe lajmë mirë spinaqin, e presim hollë sa mundemi, e vendosim në një tas, spërkatim spinaqin me pakë kripë dhe e lemë të kullojë.
- Pastrojmë mirë qepët e njoma, majdanozin dhe kopër, i grijmë të gjitha bashkë. Shtrydhim mirë spinaqin të iki i gjithë uji.
- Në një tas hedhim spinaqin shtojmë dhe qepët me erëzat, djathin të thyer në copa të vogla, piperin dhe gjysmën e vajit.
- Godasim vezët me qumështin dhe e shtojmë bashkë me spinaqin, trazojmë mirë të gjithë përderësit.
- Në një tepsi të mesme të lyer me vajë shtrojmë gjysmat e petëve duke i lyer me vajë shtrojmë mbushjen mirë të jetë e njëjtë në të gjithë sipërfaqen, palosim petët nga brenda.
- Shtrojmë dhe gjysmat e petëve të tjera përsipër të lyera me vajë, presim petët që teprojnë jashtë tepsisë.
- Presim byrekun në copa, spërkatim me vajin e tepruar, dhe pakë ujë.
- Pjekim byrekun në furrë të para ngrohur në 180°C për 1 orë.
- Nxjerrim byrekun nga furra dhe e lemë 30 minuta të ftohet më pas shërbejmë.
0 σχόλια