Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Ëmbëlsirë me çokollatë (Chocolate pie)




Përbërësit
  • 3 kuvertura (çdo kuvertur 125 gr)
  • 200 gr gjalpë i freskët
  • 2/3 filxhan sheqer
  • 2 lugë supe ujë
  • 2 vezë
  • 1 vanilje
  • 3/4 e filxhanit miell
  • 1/2 e lugës kafes sodë
  • 1/2 e lugës kafes krip
Për glason
  • 2 lugë supe kakao
  • 4 lugë supe sheqer
  • 1 lugë supe gjalpë
  • 2 lugë supe qumësht i kondensuar 
Përgatitja
  • Ngrohim furrën e sobës në 170°C
  • Vendosim letër vajore në një tepsi rreth 20-22 cm.
  • Në një tenxhere vendosim gjalpin,sheqerin dhe ujin dhe e ngrohim në temperaturë të mesme deri sa të shkrij gjalpi dhe të marri një valë.
  • Tërheqim tenxheren nga zjarri dhe shtojmë kuverturën, trazojmë deri sa të shkrij kuvertura, hedhim vaniljen shtojmë dhe vezët të rrahura më parë, duke i trazuar shpejtë të mos priten nga nxehtësia.
  • Shtojmë miellin që kemi përzier më parë me sodën dhe kripën dhe trazojmë deri sa të bashkohen mirë.
  • Masa duhet të jetë e mpiksur dhe jo e ujshme.
  • Vendosim masën në tepsinë e përgatitur me letrën vajore dhe pjekim për 30 minuta saktësisht dhe jo më shumë.
  • Kujdes, nëse ju duket e pa pjekur kështu duhet të jetë e lëngshme.
  • E vendosim në frigoriferë ëmbëlsirën mbasi të jetë ftohur plotësisht.
Për glason
  • Shkrijmë gjalpin në një tenxhere të vogël dhe shtojmë një nga një përbërësit duke goditur me rrahësen e vezëve shpejtë.
  • E lëmë pakë të ftohet dhe të mpikset,e hedhim mbi ëmbëlsirën dhe e fusim prapë në frigorifer.
  • Përpara se ta shërbejmë e ngrohim pakë në mikrovalë.
  • Duhet të jetë e pjekur nga jashtë dhe e ujshme dhe e butë nga brenda.

Load disqus comments

0 σχόλια