Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Ëmbëlsirë me mollë (milopita)





Përgatitja

Për brumin
  • 5 vezë
  • 5 filxhan kafeje sheqer
  • 5 filxhan kafeje miell keku (farina)
  • 1 vanilje
  • 1 zhapën e një portokalli të grire ne rende
Për mbushjen
  • 4-5 mollë
  • 250 gr margarinë ose gjalpë
  • 1 filxhan kafeje sheqer
  • Arrë, kanellë pluhur
Përgatitja
  • Në një tavë që nuk ngjitë ose në një tavë ku kemi vendosur përsipër letër pjekje (të lagur më parë që të marri formën e tavës), hedhim margarinën ose gjalpin e shkrirë, vendosim mollët e prera në fleta ose në rrathë në radhë në tavë dhe përsipër hedhim sheqerin, arrat dhe kanellën.
  • Vendosim tavën në furrë të ngrohur paraprakisht të piqen pak mollët, ndërkohë që përgatisim brumin.
  • Për brumin
  • Godasim fortë vezët me sheqerin, sa të zbardhen, shtojmë miellin, zhapën e portokallit të grirë dhe vaniljen.
  • Hedhim brumin mbi mollët e pjekura dhe pjekim piten në 180 gradë për 1 orë pothuajse.
  • Kur të piqet keku e kthejmë në një pjatelë përmbys nga krahu që ka mollët, nëse dëshirojmë e spërkasim me sheqer pluhur.
Load disqus comments

0 σχόλια