Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Kroketa me patate



Përbërësit
  • 1 kg patate
  • 2 vezë
  • 400 gr djathë kaçkavall i grirë(djathë graviera)
  • 2 qepë të grira në rende
  • 7 fletë majdanoz
  • 2 lugë supe nenexhik
  • kripë,piper,miell sa të na duhet (rreth 1 kg)
  • Vajë për kaurdisjen.
Përgatitja 
  • Ziejmë patate i shtypim me një pirun, të bëhen pure. Hedhim të gjithë përbërësit e mbetur, vezët, djathin kaçkavall (graviera), majdanoz, nenexhik, kripë, piper dhe i përziejmë.
  • Së fundi shtojmë miellin aq sa të bëhet një brumë pak i ngurtë që nuk ngjit në duar.
  • Formojmë qoftet në topa të vegjël dhe i kaurdisim në temperaturë të mesme.
  • I kthejmë në të dy krahët dhe kujdesemi mos të na digjen.
  • Pasi janë pjekur i vendosim ato në një pjatë me letër kuzhine në mënyrë që të kulloj vaji i tepërt.
Tip
  • Nëse nuk kemi vendosur sasinë e duhur të miellit, qoftet me patate do hapen kur ti kaurdisim. Provojmë një dhe nëse hapet shtojmë pak miell akoma të jen pak të ngurta.
  • Shuma e saktë e miellit është sekreti i suksesit të tyre.
Load disqus comments

0 σχόλια