Recetë për pasta, që janë më të mira nga ato të blera në dyqan ëmbëlsirash!
PËRBËRËSIT PËR 16 PASTA
PËR PANDESPANJËN
- 6 vezë
- 6 lugë supe sheqer
- 6 lugë supe miell
- 4 lugë supe kakao
- 4 lugë supe vaj luledielli
- 1 vanilje
- 2 lugë kafeje të prera baking powder
- 300 gram sheqer
- 350 gram ujë
- 1 vanilje
- 2 lugë supe konjak (sipas dëshirës)
- 1 lugë lëng limoni (ose 1 lugë supe glikozi)
PËR KREMIN E BARDHË
- 2 kuti krem morfat santigji (të ftohta nga frigoriferi)
- 1 kuti panna (qumësht i sheqerosur 370-400 gr)
- 1 vanilje
- 200 gr çokollatë kuvertura e copëtuar
- 200 gr qumësht i kondensuar
- 1 lugë supe mjaltë ose glikoz
Përgatitja
- Në një tas sitim miellin me kakaon dhe pluhurin pjekës.
- Godasim vezët me sheqerin deri sa të shkumëzohen dhe të fryhen 3-4 minuta hedhim dhe vaniljen.
- Shtojmë miellin që kaluam në sitë, godasim në shkallën e avashme të mikserit dhe në fund hedhim pak nga pak vajin e lule diellit.
- Nëse mundemi të bëjmë përzierjen e miellit dhe përbërësve me një shpatull aq më mirë nuk do humbim shumë mazë nga fryrja e brumit.
- Hedhim brumin në një tepsi 25×30 dhe pjekim në furrë të ngrohur paraprakisht në 180° për 10 minuta (jo me ajër) e provojmë me një kruese dhëmbësh nëse del e thate atëher është gati pandespanja.
- Sa të piqet pandespanji ziejmë shurupin për 2-3 minuta e zbresim nga zjarri dhe hedhim konjakun, hedhim shurupin e nxehtë mbi pandespanjën e nxehtë dhe e lëmë të ftohet.
- Në 1 tas godasim me mikser morfatin të bëhet santigji rreth 3 me 4 minuta, shtojmë pannën dhe vaniljen, shtrojmë kremin mbi pandespanjën e ftohtë vendosim në frigorifer të ftohet për 1 orë.
- Nxehim qumështin dhe e hedhim mbi çokollatën e copëtuar, shtojmë mjaltin trazojmë dhe e lemë deri sa të vaket, hedhim ganazhin mbi kremin me një shpatull e hapim bukur.
- Përsëri vendosim pastat në frigorifer për 2 orë.
- Presim pastat në copa duke fshirë thikën me një letër sa herë presim dhe më pas zbukurojmë me copa çokollate të bardhë ose me çfarë zbukurimi dëshirojmë.
0 σχόλια