Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Sallatë me lakër jeshile, patate dhe vezë



Përbërësit
  • 2 sallatë jeshile e prerë hollë
  • 3-4 patate të ziera
  • 3 vezë të ziera shumë
  • 1 l,s kopër e prerë hollë
  • 2 l,s qepë të njoma të grira hollë
  • Vajë, uthull
  • 5 l,s majonezë
  • 4-5 ullinj
  • Pak majdanoz i grirë hollë
Përgatitja 
  • Pastrojmë dhe lajmë sallatën jeshile dhe e presim hollë.
  • Ziejmë patatet dhe vezët, pastrojmë vezët dhe i presim në fleta mbajmë një të verdhe veze.
  • Presim 2 nga patatet në copa të vogla dhe të tjerat i presim në fleta të rrumbullakëta. Shtypim me një pirun të verdhën e vezës që mbajtëm.
  • Përziejmë sallatën jeshile, patatet, qeptë e njoma,dhe kopër, spërkatim me vajë dhe uthull pasi kemi lënë sallatën për 10 minuta të kullojë mirë.
  • Shtojmë gjysmën e majonezë dhe vendosim në një pjatë të thellë, hedhim përsipër majonezën e mbetur, shtojmë fletët e vezëve dhe fletët e patateve dhe ullinjtë hedhim përsipër sallatës dhe majdanozin e grirë dhe të verdhën e shtypur.
  • Deri sa ta shërbejmë e vendosim në frigorifer.
Load disqus comments

0 σχόλια