Παρασκευή 12 Απριλίου 2019

Kek me arra

Përbërësit
  • 6 vezë
  • 350 gr arrë të copëtuara
  • 330 gr sheqer
  • 240 gr miell
  • 160 gr çokollatë kuverturë
  • 1 l.s e prerë kanellë
  • 2 l.k pluhur pjekës
Përgatitja
  • Copëtojmë arrat dhe i përziejmë me pak sheqer dhe me çokollatën e grirë.
  • Sitim miellin dhe e përziejmë me pluhurin pjekës.
  • Godasim të verdhat e vezës me sheqerin.
  • Godasim dhe të bardhat të bëhen marengë.
  • Hedhim tek të verdhat e vezëve arrat me çokollatën, kanellën dhe më pas pak nga pak miellin, pak miell pak marengë e kështu me radhë..
  • Trazojmë mirë deri sa të bashkohen përbërësit.
  • Lyejmë me gjalpë një tepsi e spërkatim me sheqer dhe miell. Hedhim brumin e përgatitur në tepsi.
  • Pjekim në furrë të para ngrohur 170°C për 55 minuta. Nxjerrim kekun nga furra dhe spërkatim përsipër me sheqer pluhur nëse dëshirojmë.
Load disqus comments

0 σχόλια