Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Karkaleca deti me djathë ( saganaki)


Për një tigan të mesëm

Përbërësit
  • 1/2 kg karkaleca deti të mesëm
  • 150- 200 gr djathë i bardhë i prerë në kubik
  • 4 domate të pjekura mirë 
  • 1 qepë e prerë në feta
  • 2 thelpinj hudhër
  • 1 filxhan kafeje uzo
  • 2 l,s majdanoz i grirë hollë
  • 3/4 filxhan çaji vaj ulliri
  • Kripë, piper

Përgatitja


  • Lajmë karkalecat, i pastrojmë, mbajmë bishtat dhe ju hedhim kripë.
  • Në një tigan nxehim 5 lugë supe vaj ulliri. 
  • Hedhim pjesë pjesë karkalecat (që mos të bjeri temperatura e vajit) bashkë me thelpinjtë e hudhrës të prerë në mes dhe i kaurdisim në temperaturë të lartë në të dyja anët  sa të ndërrojnë ngjyrë 1'-2' minuta në çdo anë.
  • Shuajmë me uzon, lemë 1 minutë të avulloj uzon dhe  heqim  tiganin mënjanë.
  • Në tigan tjetër të mesëm dhe të thellë hedhim 4-5 lugë supe vajë ulliri dhe kaurdisim qepën në temperaturë të mesme, kur të jetë gati qepa hedhim domatet dhe kopër, kripën dhe i ziejmë 6' minuta duke trazuar sa të bëhet një salcë e piktë dhe domatet të mbajnë akoma.
  • Shtojmë karkalecat me gjithë lëngun e tyre në tigan djathin dhe piperin. 
  • Lemë të ziejnë të gjitha bashkë për 2'-3' minuta akoma pa i trazuar se prishen kubikët e djathit. Spërkatim me pak vajë dhe majdanoz dhe shërbejmë siç janë me tiganin.

Load disqus comments

0 σχόλια