Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017

Sufle me mish pule

Përbërësit
  • Një pulë e pjekur i kemi hequr kockat dhe lëkurën
  • 600 ml qumësht i nxehtë
  • 2 lugë supe gjalpë
  • 2 lugë supe vaj ulliri
  • 2 1/2 lugë supe miell 
  • 6 vezë (të ndara të  verdhat nga të bardhat)
  • 200 gr parmeziano i grirë
  • 100 gr motzarela e grirë
  • 1 presh i grirë hollë
  • 2 qep të njoma të grira hollë
  • 2 fleta bukë toste të prera në kubik
  • Arrë myshku,kripë piper.
 Përgatitja



  • Në një tigan hedhim 2 lugë supe vaj ulliri dhe kaurdisim në temperaturë të mesme qepët dhe preshin deri sa të s'buten. 
  • I nxjerrim nga tigani dhe i vendosim në letër kuzhine të ftohen.
  • Në një tenxhere hedhim gjalpin dhe shtojmë miellin, kaurdisim për 1 minutë të marri pak ngjyrë mielli. Shtojmë duke trazuar, qumështin qe kemi nxehur dhe trazojmë vazhdimisht deri sa të mpikset beshameli.
  • Hedhim kripën.piperin, arrë myshkun dhe të verdhat e vezëve një nga një duke trazuar. 
  • Shtojmë dhe përbërësit e tjerë veç të bardhave të vezëve dhe trazojmë.
  • Godasim të bardhat e vezëve të bëhen marengë dhe i shtojmë në masën e përgatitur pak nga pak për ti dhënë vëllim sufles.
  • Hedhim masën në një pyrex tepsi të lyer me gjalpë, pjekim në furrë të para ngrohur në 180℅ për 40 minuta.
Load disqus comments

0 σχόλια