Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Merluc me patate në gastër ( bakaliaros)



Përbërësit
  • Patate
  • 150 ml vajë ulliri
  • Lëng nga 2 limona
  • 2 thelpinj hudhër e shtypur
  • Kripë, piper, rigon 

Përgatitja


  • Shtrojmë dy radhë me patate  të prera në feta në gastër, shtojmë dhe peshkun e pastruar.
  • Në një tas hedhim vajin e ullirit, lëngun e limonit, kripë, piper, rigonin dhe hudhrën i godasim me një pirunë të bashkohen përbërësit dhe e hedhim mbi peshkun dhe patatet. 
  • Shtojmë dhe pak ujë.
  • Pjekim në 250°C në rezistenca ( jo me ajër) për 1 orë,. 10 minuta më përpara se ta fikim furrën heqim kapakun gastrës dhe kthejmë furrën me ajër të marri ngjyrë tava.

Load disqus comments

0 σχόλια