- 500 gr mish qengji dhe lëngun e tij
- 3 kokrra vezë
- 1 litër kos i plotë ( i pa hequr yndyra)
- 3 1/2 l.s oriz
- 3 l.s miell i zakonshëm
- 2 l.s gjalpë
- Krip, piper,
Përgatitja
- Në një tenxhere vendosim copat e mishit hedhim 1 litër ujë përsipër dhe kripën, ziejmë mishin dhe mbajmë lëngun për ta përdorur më vonë.
- Në një tas të thellë thyejmë 3 vezët shtojmë kosin dhe trazojmë mirë, shtojmë dhe kripë.
- Në një tenxhere të vogël shtojmë 6 lugë lëng mishi dhe orizin e vendosim të ziej pak jo plotësisht.
- Në një tenxhere vendosim 1 lugë gjalpë shtojmë miellin, e zverdhim të marri ngjyrë të verdhë duke e trazuar vazhdimisht.
- E lëmë të ftohet 5 minuta.
- Vendosim tenxheren prapë në zjarr dhe duke trazuar vazhdimisht shtojmë 400 ml lëng mishi, trazojmë sa të bëhet një salcë e trashë.
- Në një tavë shtrojmë orizin, thelat e mishit, salcën e përgatitur dhe më pas vezët dhe kosin hedhim 1 lugë gjalpë të shkrirë duke e spërkatur përsipër.
- Pjekim në furrë të para ngrohur në 200°C për 30 minuta ose sa të marri ngjyrë të artë përsipër.
- Shërbehet menjëherë.
0 σχόλια