Përbërësit
Për 15 burger
- 100 gr maja birre e butë
- 100 gr ujë i vaktë
- 300 gr miell i cilësisë se mire
- 200 gr miell i zakonshëm
- 2 vezë
- 50 gr sheqer
- 140 gr qumësht i freskët
- 30 gr gjalpë ne copa
- 6 gr kripe
- Për pjekjen pak qumësht fara susami
Përgatitja
- Shkrijmë majanë ne ujë te vaket dhe e leme për 10 minuta.
- Vendosim miellin ne tasin e mikserit shtojmë majanë me ujin dhe trazojmë.
- Shtojmë vezët, sheqerin dhe qumështin dhe punojmë masën ne shkalle mesatare deri sa te përzihen mire përbërësit dhe te filloj te shkëputet brumi nga anët e tasit. Shtojmë gjalpin ne copa pak te zbutur ne ambient dhome dhe ne fund kripen.
- Punojmë për 15 minuta deri sa te behet elastik dhe te mblidhet në ganxhën e mikserit.
- Mbulojmë brumin me film transparent dhe e vendosim në vend te ngrohtë deri sa te dyfishohet.
- Ndajmë brumin ne copa 90 gramësh.
- I punojmë në toptha dhe i vendosim ne tepsi ku kemi shtruar letër vajore.
- Vendosim tepsinë ne vende te ngrohte dhe leme te dyfishohen.
- Me një furçe i lyejmë me qumësht (ne temperaturë dhome qumështi jo i ftohte) dhe spërkatim me fara susami përsipër.
- Pjekim bukët ne furre të ngrohur paraprakisht në 190°C në rezistenca për 15 minuta.
- Nxjerrim bukët nga furra dhe i vendosim ne një zgarë te ftohen. Janë te buta dhe te freskëta për disa dite.
0 σχόλια