Τρίτη 9 Απριλίου 2019

Pandispanjë bazë për tortat


Përbërësit
  • 5 vezë
  • 150 gr sheqer
  • 150 gr miell
  • 2 l.k pluhur pjekës (baking powder)
  • 1 vanilje pluhur
  • Nëse dëshirojmë pandispanj çokollate heqim 2 lugë supe miell dhe shtojmë 2 lugë supe kakao.
Përgatitja
  • Sitim miellin dhe e përziejmë me pluhurin pjekës.
  • Godasim në mikser vezët me sheqerin të bëhen shkumë 2-3 minuta. Shtojmë vaniljen dhe kripën dhe trazojmë me një shpatull lehtë duke shtuar miellin me pluhurin pjekës.
  • Hedhim masën në një çerkë që hapet ku kemi shtruar më parë letër pjekje dhe e kemi lyer anash me gjalpë.
  • Pjekim në furrë të ngrohur paraprakisht në 180° për 20-25 minuta në zgarën e dytë nga lartë të sobës.
  • Lemë padispanjën të ftohet mirë dhe pastaj e presim në 3 rrathë me një thikë sharrë.
  • E përdorim pandispanjën në çdo lloj torte që duam të bëjmë. Është shumë e butë dhe nuk është nevoja të regjet me sherbet.


Load disqus comments

0 σχόλια