Përbërësit
- 5 vezë
- 150 gr sheqer
- 150 gr miell
- 2 l.k pluhur pjekës (baking powder)
- 1 vanilje pluhur
- Nëse dëshirojmë pandispanj çokollate heqim 2 lugë supe miell dhe shtojmë 2 lugë supe kakao.
- Sitim miellin dhe e përziejmë me pluhurin pjekës.
- Godasim në mikser vezët me sheqerin të bëhen shkumë 2-3 minuta. Shtojmë vaniljen dhe kripën dhe trazojmë me një shpatull lehtë duke shtuar miellin me pluhurin pjekës.
- Hedhim masën në një çerkë që hapet ku kemi shtruar më parë letër pjekje dhe e kemi lyer anash me gjalpë.
- Pjekim në furrë të ngrohur paraprakisht në 180° për 20-25 minuta në zgarën e dytë nga lartë të sobës.
- Lemë padispanjën të ftohet mirë dhe pastaj e presim në 3 rrathë me një thikë sharrë.
- E përdorim pandispanjën në çdo lloj torte që duam të bëjmë. Është shumë e butë dhe nuk është nevoja të regjet me sherbet.
0 σχόλια