Παρασκευή 5 Απριλίου 2019

Suflaqa me mish derri dhe speca



Përbërësit
  • 70 gr. verë e bardhë
  • 50 gr. vaj ulliri
  • 25 gr. uthull e bardhë
  • 1 thelb hudhër
  • 1 l.s rigon i thatë
  • 2 l.k të prera, shije (katrore)
  • 1 fileto mish derri (psaronefri)
  • 1/2 qepë e mesme
  • 1/2 spec e jeshil, e prerë në katrore
  • 1/2 spec e verdhë e prerë në katror
Për shërberjen
  • 1 domate e mesme e prerë në rrathë
  • 1 qepë e prerë në rrathë
  • Tzatziki
  • Pite për suflaq
Përgatitja
  • Vendosim në një tepsi shkopinjtë dhe hedhim përsipër verën.
  • Lemë të regjen shkopinjtë të paktën 2 orë.
  • Godasim në multi vajin, uthullën, hudhrën, rigonin dhe shijen katrore, lëmë masën e përgatitur mënjanë.
  • Në një dru prerje vendosim mishin dhe me një thikë të mprehtë pastrojmë cipën e bardhë që ka përsipër.
  • Presim fileton në mes dhe më pas në kubik 1- 2 cm e hedhim në një tas.
  • Presim gjysmën e qepës në mes ndajmë fletët dhe i hedhim në tas.
  • Presim në katrorë specat dhe i hedhim dhe këto në tasin me mishin dhe qepën.
  • Në fund hedhim marinadën përsipër dhe trazojmë me dorë të shkoj gjithandej.
  • Mbulojmë me transparentë dhe e vendosim në frigorifer për 1 orë.
  • Marrim mishin e marinuar dhe e shkojmë në shkopinjtë me verë një herë mish më pas spec, qepë dhe kështu me radhë.
  • Vendosim një grilierë në zjarr të lartë të nxehet.
  • Vendosim suflaqet brenda në grilierë dhe pjekim për 6-8 minuta duke i kthyer në të gjitha anët.
  • Shërbejmë me pite për suflaq, tzatziq fletë domate dhe qepe.
Load disqus comments

0 σχόλια